Belföld

Valaki bemószerolta a fideszes politikust, hamis vád ellen ő került célkeresztbe

Még a tavaszi választási kampányban valaki névvel, címmel ellátott levelet juttatott el az ügyészséghez, amelyben feljelentést tett Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje ellen. Magát Fenyvesi munkatársának adta ki a levelet küldő. A feljelentés lényege szerint Fenyvesi Zoltán hivatali helyzetével visszaélve azzal kereste meg a Tapolcai Járási Ügyészség vezetőjét, hogy ne rendeljenek el nyomozást az országgyűlési képviselőjelöltként benyújtott ajánlóíveit érintően tett feljelentés tárgyában – írja friss közleményében az ügyészség. A feljelentés szerint Fenyvesi Zoltán a Veszprém megyei rendőrfőkapitányt is felhívta annak érdekében, hogy még a választások előtt szüntessék meg a már elrendelt nyomozást.

Bejelentést tettek a tapolcai fideszes jelölt aláírásgyűjtése miatt
Egy volt aktivistája mószerolta be az ügyészségnél a Fidesz jelöltjét, mert aláírásmásolás zajlott le szerinte.

Az ügyészség vizsgálódott, és megállapította, hogy nem történt meg a Fenyvesinek tulajdonított befolyásolási kísérlet. Amikor értesíteni próbálták a feljelentőt, pontosabban kézbesítették a levélen feltüntetett címre a határozatot, kiderült, hogy a címzett személy nem is ismeri Fenyvesit, az ügyről akkor szerzett csak tudomást, tehát valaki visszaélt a nevével – ez a lényege az ügyészségi közleménynek.

Úgyhogy most az országgyűlési képviselő terhére elkövetett hamis vád bűntette miatt az egyelőre ismeretlen személy ellen nyomoznak.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik