Belföld

Anya és nagyi lopni ment a 6 éves kisfiúval

Twist Olivér magyarosan.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két nő ellen. Idén januárban úgy loptak egy áruházlánc miskolci üzletében, hogy velük volt egy kisgyermek is. A 6 éves fiú nevelésére köteles anya, és az ideiglenes felügyeletét ellátó nagymama a gyermekkel együtt január 5-én, lakóhelyükről Miskolcra mentek.

Elhatározták, hogy az áruházból fizetés nélkül visznek ki különféle árucikkeket. Élelmiszereket, ruhaneműket és használati tárgyakat tettek a bevásárló kosarukba, majd azokat egy oszlop takarásában megbújva, a gyermek szeme láttára, a náluk lévő táskákba pakolták, majd fizetés nélkül távoztak az áruházból.

Felbátorodtak azon, hogy nem leplezték le őket. Egy óra múlva visszamentek az áruházba, ahol süteményeket, üdítőitalt adtak a kisfiúnak, majd az áruvédelmi eszközök eltávolítása után újabb árucikkeket pakoltak táskáikba. A biztonsági szolgálat észrevette őket. A vádlottakat a rendészeti irodába kísérték, a náluk lévő, összesen 68 ezer forint értékű árut visszavették.

A gyermek jelenlétében bűncselekményt elkövető anya és nagymama a nevelési, felügyeleti kötelezettségüket súlyosan megszegték, ezzel a kisfiú erkölcsi fejlődését veszélyeztették. Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőket kiskorú veszélyeztetésével és lopással vádolja, velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik