Belföld

Elsikkasztotta a kisbuszt 

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 08. 15. 11:28

Úgy tett, mintha övé lett volna a jármű.

A vádlott tavaly januárban jelentkezett vevőként egy járműre azzal, hogy a vételárat (1 290 000 forint) csak részletekben, három hónap alatt tudja kifizetni. Az értékesítéssel megbízott cég közvetítésével az eladóval megegyezett, hogy az eladó tulajdonjogának fenntartása mellett részletekben fizet, és már a vételár kiegyenlítése előtt átruházzák rá az üzembentartói jogot.

Üzembentartóként, a vételár teljesítése nélkül, márciusban a járművet tovább akarta adni. Vevőjének, a valódi tulajdonos tudta nélkül a járművet az indítókulcsokkal és a forgalmi engedéllyel együtt tartós, határozatlan idejű használatába adta.

A vádlott csak a vételár egy részét fizette meg 2017. márciusában. Azt ígérte, hogy az eredeti vételárnál többet (1 400 000 forintot) fizet. A pénzt sem a fizetési határidőre, sem utána nem fizette ki, a jármű tulajdonjogát sem szerezte meg, és többszöri felszólítására sem szolgáltatta vissza a kisbuszt. A tulajdonossal sem a tényleges használó kilétét, sem a jármű hollétét nem közölte.

A nyomozó hatóság a járművet végül 2018. februárjában lefoglalta, majd a valódi tulajdonosnak kiadta. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki a pénzbüntetés kiszabására, és a bűnügyi költségek viselésére kérte  kötelezni a vádlottat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Gyula, 2012. január 19.
A gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház egyik munkatársa egy beteg sugárkezelését készíti elő az onkológiai osztályon. A kórház - holtversenyben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Idegsebészeti Klinikájával - második helyen végzett a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.