Belföld

Elsikkasztotta a kisbuszt 

Úgy tett, mintha övé lett volna a jármű.

A vádlott tavaly januárban jelentkezett vevőként egy járműre azzal, hogy a vételárat (1 290 000 forint) csak részletekben, három hónap alatt tudja kifizetni. Az értékesítéssel megbízott cég közvetítésével az eladóval megegyezett, hogy az eladó tulajdonjogának fenntartása mellett részletekben fizet, és már a vételár kiegyenlítése előtt átruházzák rá az üzembentartói jogot.

Üzembentartóként, a vételár teljesítése nélkül, márciusban a járművet tovább akarta adni. Vevőjének, a valódi tulajdonos tudta nélkül a járművet az indítókulcsokkal és a forgalmi engedéllyel együtt tartós, határozatlan idejű használatába adta.

A vádlott csak a vételár egy részét fizette meg 2017. márciusában. Azt ígérte, hogy az eredeti vételárnál többet (1 400 000 forintot) fizet. A pénzt sem a fizetési határidőre, sem utána nem fizette ki, a jármű tulajdonjogát sem szerezte meg, és többszöri felszólítására sem szolgáltatta vissza a kisbuszt. A tulajdonossal sem a tényleges használó kilétét, sem a jármű hollétét nem közölte.

A nyomozó hatóság a járművet végül 2018. februárjában lefoglalta, majd a valódi tulajdonosnak kiadta. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki a pénzbüntetés kiszabására, és a bűnügyi költségek viselésére kérte  kötelezni a vádlottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik