Belföld

Semjén érvét lesöpörte a CEU rektorhelyettese

Hollik Istvánét meg Szijjártó Péter kedvenc amerikai katolikus egyeteme.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint senki nem akar genderológust foglalkoztatni, ezért felesleges a képzés. A hvg.hu szúrta ki, hogy a CEU rektorhelyettese nyáron is oktat, ha kell. Fodor Éva Facebook-oldalán adatokkal cáfolta, hogy ne lenne igény a képzésre és gazdaságilag sem éri meg a szak fenntartása.

Az egyetem tavalyi felmérése szerint (398 diák adata alapján) a tanszék volt hallgatóinak 42 százaléka oktatási-kutatási területen dolgozik, több mint 22 százalék pedig olyan nagyvállalatoknál, mint az Air France, KLM, Citibank, IBM, KPMG, Media Plot, The Coca-Cola Company, Genesis Healthcare, Argyll Business Centers, stb.

Korábban Semjénhez hasonlóan, bár megengedőbben érvelt az Emmi, amikor úgy fogalmazott: joggal lehet feltételezni, hogy a szakot

nem a munkaerőpiac igényeire reagálva hozták létre, és nem azért, hogy gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók.

Ehhez képest kiderült, hogy még az az érv sem állja meg a helyét, amit Hollik István fogalmazott meg.

A 444.hu írta meg, hogy az indianai Notre Dame Egyetem, amely 2019 őszén több szakot indít, együttműködésben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, nagyon is komolyan veszi a társadalmi nemek kutatását.

Éspedig éppen azért, mert úgy vélik, a „katolikus identitásunkból kiindulva a társadalmi nemek tanulmányozása megkönnyíti a nemek és a vallások metszéspontjainak tanulmányozását az etika, a kultúra és a politika alakításában”.

Újabb amerikai egyetem jön Magyarországra
A világranglista 150. helyén található intézmény a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik