Belföld

80 milliós kokainfogás a kőbányai droglaborban  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz az 55 éves Sz. István ellen. A budapesti férfi több hónapja terjesztett a fővárosban kábítószert.

A kokaint értékesítés előtt egy X. kerületi bérleményben kialakított laboratóriumban keverte, különféle vegyszerekkel fokozta hatását.A férfit és vevőjét augusztus 11-én délután a kokain eladása közben érték tetten.

A nyomozók az Sz. István által bérelt helyiségben egy jól felszerelt droglabort találtak. A kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközök és vegyszerek mellett 3200 gramm kábítószer-gyanús port is találtak.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint az kokain volt, a lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A nyomozók Sz. Istvánt kábítószer-kereskedelem, vásárlóját kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (police.hu)

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik