Belföld

Riasztás: visszatér a 35 fok

Nagyjából egy napig volt kegyes hozzánk az időjárás, újabb melegedés jön.

Vasárnaptól újabb melegedési ciklus veszi kezdetét, amely várhatóan hétfőn és kedden tetőzik hazánkban, a csúcshőmérséklet helyenként ismét eléri a 35 fokot.

Vasárnap a sok napsütés mellett csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhőre számíthatunk, és a déli, délkeleti tájakon is csupán kis eséllyel alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. Késő este 18, 23 fok várható

– olvasható a Kiderül.hu-n. Az ország négy déli megyéjében már vasárnapra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben: a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett valószínű.

Tovább melegszik

Hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható.

Bőven 30 felett

Hasonló lesz a helyzet kedden is:

  • Eleinte országszerte kevés lesz a felhő, majd a Dunántúlon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható.
  • Nyugaton szórványosan, másutt néhol alakulhat ki zápor, zivatar.
  • A szél déliről, délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik.
  • Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.
  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 27 és 31, másutt 31 és 35 fok között várható.

Szerdán némileg enyhül a hőség, erőteljes gomolyfelhő-képződésre, sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon helyenként, keleten szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Illusztráció: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik