Belföld

Vádat emeltek Simonka Csaba ellen zsarolás és kábítószer-kereskedelem miatt

Zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem,  és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség Simonka Csaba ellen.

A vádirat szerint az önkormányzati képviselőként – szocialista színekben jutott a testületbe – tevékenykedő ügyvéd tavaly nyáron egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a vád szerint Simonka Csaba közölte az örökössel, hogy az örökhagyó tartozott neki az ügyvédi díjjal, ezért azt fizesse meg.

A vád szerint Simonka fenyegetéssel arra kényszerítette az örököst, hogy az általa örökölt ingatlan ½ tulajdoni hányadát 6 millió forintért, azaz a valós értéknél alacsonyabb árért írják át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, pénzt azonban nem kapott az ingatlanért. Az örökös közbeavatkozása miatt végül nem jegyezték be a Földhivatalnál a szerződés szerinti új tulajdonost.

A  budapesti nyomozó ügyészek tavaly december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a terhelt budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

A vádirat szerint Simonka rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket tavaly az ismerőseinek.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A képviselő akár hét és fél évre is rács mögé kerülhet, ha beigazolódik a bűnössége.

Simonka korábban előzetesben, majd házi őrizetben volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. Eddig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Az MSZP az ügy kirobbanása után bejelentette, hogy felfüggeszti a politikus párttagságát az eljárás végéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik