Belföld

Vádat emeltek Simonka Csaba ellen zsarolás és kábítószer-kereskedelem miatt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 09. 10:56

Zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem,  és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség Simonka Csaba ellen.

A vádirat szerint az önkormányzati képviselőként – szocialista színekben jutott a testületbe – tevékenykedő ügyvéd tavaly nyáron egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után a vád szerint Simonka Csaba közölte az örökössel, hogy az örökhagyó tartozott neki az ügyvédi díjjal, ezért azt fizesse meg.

A vád szerint Simonka fenyegetéssel arra kényszerítette az örököst, hogy az általa örökölt ingatlan ½ tulajdoni hányadát 6 millió forintért, azaz a valós értéknél alacsonyabb árért írják át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, pénzt azonban nem kapott az ingatlanért. Az örökös közbeavatkozása miatt végül nem jegyezték be a Földhivatalnál a szerződés szerinti új tulajdonost.

A  budapesti nyomozó ügyészek tavaly december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a terhelt budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

A vádirat szerint Simonka rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket tavaly az ismerőseinek.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A képviselő akár hét és fél évre is rács mögé kerülhet, ha beigazolódik a bűnössége.

Simonka korábban előzetesben, majd házi őrizetben volt, jelenleg szabadlábon védekezhet. Eddig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Az MSZP az ügy kirobbanása után bejelentette, hogy felfüggeszti a politikus párttagságát az eljárás végéig.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.