Belföld

Bozótvágóval akarta levágni a rendőr fejét – négy évet kapott

macséta (macséta, bozótvágó, )
macséta (macséta, bozótvágó, )

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a középkorú férfit, aki bozótvágóval támadt egy rendőrre július 25-én.  Mint arról korábban beszámoltunk a borsodi kisvárosban élő 44 éves férfit az dühítette fel, hogy a rendőr szabálysértési bírságot szabott ki rá az ebrendészeti előírások megsértése miatt. A kutya gazdájának ittas állapotban lévő élettársa hangosan kiabálva életveszélyesen megfenyegette a rendőrt.

A járőrök az intézkedést tovább folytatták, mire a vádlott egy 42 cm pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához és azt a magasba emelve, gyors léptekkel az egyik rendőr felé indult, miközben azzal fenyegette, hogy levágja a fejét. A sértett rendőr gumibottal a férfi a kést tartó kezére ütött.

A férfi kiejtette a kést, de ökölbe szorított kézzel ismét a rendőrre támadt. A járőrök a vádlottat megbilincselték, majd bevitték a rendőrségre. A férfi útközben is szapulta, és kutyának nevezte a járőröket.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte és fenntartotta előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik