Belföld

Végigrabolta a fél Balatont

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a 42 éves budapesti férfival szemben, akit miután Siófokon lopáson értek, néhány nappal később Zamárdiban is fosztogatott

A fegyházból  néhány hónapja szabadult férfi  július 31-én betért az egyik siófoki áruházba, ahol először egy 28 000 Ft értékű mobilt akart ellopni, azonban a készülék dobozát nem tudta felfeszíteni. Ezt követően ruhaneműket és egy sporttáskát vett magához, melyekkel fizetés nélkül akart távozni, de az áruház biztonsági szolgálata elcsípte.

A férfi nem tanult az esetből, és augusztus elsején visszatért a Balatonra. Ezúttal egy Zamárdiban lévő ruhaüzletbe ment be, ahonnan 35 000 Ft értékben lopott el ruházati termékeket és strandcikkeket. A lopás közben kifigyelte azt is, hogy nagyobb értékű készpénzt tartanak a bolt hátsó helyiségében. A vádlott kis idő elteltével visszatért a boltba, majd a hátsó helyiségbe észrevétlenül besurranva 713 000 Ft készpénzt is ellopott.

A rendőrök azonban résen voltak, és még Zamárdiban őrizetbe vették a vádlottat, akitől visszaszerezték a pénzt és a lopott holmikat.

A Siófoki Járásbíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik