Belföld
Bõs, 2017. szeptember 25.
Gyerekek játszanak a bõsi Magyar Tanítási Nyelvû Óvodában 2017. szeptember 25-én. Az intézményben ezen a napon elindították és bemutatták a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program felvidéki részét. A program, amely részben követi, részben pedig párhuzamosan fut a magyarországi óvoda- és bölcsõdefejlesztési programokkal, Trianon óta a határon túli óvodákat célzó legnagyobb befektetés, anyagi kerete 17,1 milliárd forint.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Hazafias kisfilmeket gyártana a kormány az ovisoknak

24.hu
24.hu

2018. 08. 08. 15:45

Saját gyártású kisfilmekkel segítené elő a szülőföldhöz kötődés, az egészséges nemzettudat kialakítását az óvodás korú gyermekekben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, írja a Népszava. 

A minisztérium szerint az óvodai nevelés mindennapi gyakorlatába illesztik a magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományőrző népi játékok, dalok megismerését is. A mindebben segítséget nyújtó kisfilmek előkészületei már folyamatban vannak.  

A lap azt írja, a kormány már szeptembertől megkezdi az erőteljesebb nemzeti nevelést az óvodákban. Az Óvodai nevelés országos alapprogramjának módosításából az derült ki, hogy ősztől nagyobb hangsúlyt kell fektetni nemzeti identitástudat kialakítására, a keresztény kulturális értékek, a nemzeti jelképek ismeretére.

A rajzos foglalkozásokon is azt preferálnák, ha az óvónénik elsősorban nemzeti szimbólumokkal, népi motívumokkal ismertetnék meg a gyerekeket. Ezen kívül az óvodáknak arra is törekedniük kell, hogy erősítsék kapcsolataikat a határon túli magyar óvodákkal. A kapcsolódó tartalmi fejlesztések megvalósítására a kormány 500 millió forintot biztosít.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. november 5.
Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.