Belföld

Hasisgyanta, kokain lapult a kamionban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz két kazincbarcikai férfi ellen. A 40 éves B. András Spanyolországban – továbbkereskedés céljából – drogot rejtett el egy magyar kamion szállítmányába.

Egy miskolci telephely előtt a 39 éves J. Lászlóval várta a kamion  megérkezését augusztus 6-án délelőtt. Amikor a jármű hazaért, a sofőr B. András kérésére betolatott a telephelyre. Ott megbontották a rakteret, amelyből a 40 éves férfi egy laptoptáskát adott át társának, aki azt kocsijába tette.

A rendőrök ezt követően fogták el a két férfit, intézkedés alá vonták a kamion sofőrjét és a telephely üzemeltetőjét. Őket később tanúként hallgatták ki.

 

A nyomozók a kocsiban megtalálták a laptoptáskát, amelyben – az előzetes szakértői vélemény szerint – 3780 gramm hasisgyanta és 228,8 gramm kokain volt, amely kereskedelmi mennyiség, együttes feketepiaci értéke 5,7 millió forint.

A gyanúsítottak tartózkodási helyén a házkutatáskor 4650 eurót és mintegy 3 millió forintot, illetve további, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. B. Andrást és J. Lászlót gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatuk indítványozására.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik