Belföld

Rács mögött a sörös rabló

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki hétfőn Hernádnémetiben egy dohányboltból késsel próbált sört szerezni.

A férfi bement a boltba, majd üdítőt kért. Amikor az eladó a hűtőszekrényhez fordult, a férfi mögé lépett, majd elővette a nála levő kést, felemelte a feje fölé és közölte az eladóval, hogy azonnal adjon neki sört.

A férfi megpróbálta nyakon szúrni, de a nő elhárította a támadást, majd dulakodni kezdtek. E közben az eladó vágásos sérülést is szenvedett. A kétségbeesett nőnek végül sikerült kilöknie a férfit anélkül, hogy az bármit is elvihetett volna.  A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság csütörtökön letartóztatta a sörös rablót, aki akár tíz évet is kaphat a tettéért. Mivel jó esély van arra, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne vagy elrejtőzne, ezért letartóztatták.

A férfit egyébként már több alkalommal büntették lopás miatt. Korábbi büntetései azonban a legcsekélyebb mértékben sem befolyásolta abban, hogy jó útra térjen, ezért az is feltehető, hogy újabb bűncselekményeket követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik