Belföld

Ragasztószalaggal összekötözték a kezeit és a lábait, megerőszakolták, majd kidobták az autóból

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kezdeményezte egy 43 éves és egy 37 éves férfi letartóztatását, akik alkalmi nő ismerősüket ragasztószalaggal összekötözve és elnémítva az autó csomagtartójában szállították, majd kidobták az autóból, közölte az ügyészség.

A gyanúsítottak július második felében éjfél körül Miskolc egyik aluljárójában működő dohányboltnál ismerkedtek meg a nővel, akit szórakozni hívtak.

A nő elfogadta a meghívást, és az egyik gyanúsított által vezetett gépkocsival a férfiak tartózkodási helyére ment, ahol közösen ittak, majd aludni mentek. Kora reggel a sértett nő vitába keveredett az egyik férfival, aki azzal vádolta, hogy 40 ezer forintot ellopott tőle. A nő tiltakozott, és visszakérte a telefonját és nyolcezer forint készpénzét, amit a két férfi előzőleg elvett tőle.

A vitát követően mindkét férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy megölik, majd ragasztószalaggal összekötözték a kezeit és a lábait, száját és szemét is beragasztották, berakták a gépkocsi rakterébe, és Miskolc-Tapolcára vitték, ahol az egyik bekötőútnál kidobták az autóból, de közben sérelmére szexuális tartalmú cselekményt is elkövettek.

A magára hagyott nő úgy szabadult, hogy a lábán lévő ragasztószalagot egy öngyújtóval elégette, és a helyszínről húszpercnyi gyaloglást követően egy közelben lakó nőtől kért segítséget.

A gyanúsítás tárgyát képező rablás, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ügyészség a büntetés súlyossága miatti szökés, elrejtőzés veszélye, illetőleg a sértett megfélemlítésének, befolyásolásának megakadályozása miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik