Belföld

Narancssárga figyelmeztetés a tikkasztó hőség miatt

Hétfőn a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elsősorban az ország középső harmadában és az Északi-középhegységben számíthatunk helyenként záporra, zivatarra, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Az északias szél megélénkül, az Alpokalján és a Zemplén körül néhol megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Intézet narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország középső részére, mert itt a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. 

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarban viharos körüli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, Elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, zivatarban viharos körüli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kiderül.hu 

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik