Belföld
Image: 73662917, Ujhelyi István magyar jogász, politikus. 2014-től a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője, és az MSZP-DK európai parlamenti delegációjának vezetője. 2002–2014 között MSZP-s országgyűlési képviselő. 2010–2014 között az Országgyűlés alelnöke. 2006–2010 között előbb az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. 2000–2010 között a MSZP elnökségének tagja, 2004–2010 között és 2014-től a párt alelnöke., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Ujhelyi: Orbán saját megbuktatását hirdette meg

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 07. 29. 09:21

A kormányfő tusványosi beszédét értékelte az MSZP EP-választási kampányfőnöke.

Aki hazudik, az csal; aki hazudik, az lop! Hazudni, csalni: csúnya dolog! – szól Nagy Feróék legendás dalsora, amely méltó válasz lenne Orbán tegnapi tusványosi beszédére. A magyar miniszterelnök ugyanis hazudik, csal és lop. Ez csúnya dolog. Ejnye.

Ezzel a felütéssel kezdi Ujhelyi István, a kormányfő tusványosi beszédének értékelését. Szerinte ugyanis Orbán Viktor

hazudik, amikor az általa ördögként felfestett, liberális „brüsszeli elitről” és annak elkergetéséről beszél,

hiszen régóta tagja ő is brüsszeli elitnek, így voltaképpen szombaton saját megbuktatását hirdette meg. A kormányfő is ott van az Európai Tanács ülésein, saját bizalmasát delegálta abba az Európai Bizottságba, amelyet most a Soros-terv fő végrehajtójának tart.

Miért is nem hívta vissza Navracsicsot, ha mindez így van?

A Fidesz prominensei a Hősök terén kampányoltak négy éve Jean-Claude Juncker megválasztása mellett, most alkoholistázzák, Soros-ügynöközik.

Nem sül a képükről a vastag narancsbőr?

Az MSZP EP-képviselője hazugságnak tartja azt is, hogy Orbán „liberális” európai vezetőkről beszélt, hiszen az EU minden fontos pozíciójában keresztény-konzervatív politikusok ülnek.

Az EU sikertelen problémakezelése (például a menekültkérdés ügyében) az európai intézmények jobboldali vezetésének kudarca. Orbán Viktor és keresztény-konzervatív párttársainak kudarca. Orbán hazudik, hiszen az Európai Bizottság, az Európai Tanács, az Európai Parlament élén az általa támogatott Néppárt vezetői ülnek, a legnagyobb és így legtöbb befolyással bíró frakció pedig a néppárti képviselőcsoporté. Orbán hazudik, amikor ezt eltagadja, elfedi, elfelejti.

Ujhelyi István azt már csalásnak nevezi, ahogy Orbán a liberalizmusról és nyugat-európai demokrácia és a sajtószabadság haláláról beszél Nyugat-Európában.

Orbán már nem éri be egy új rendszerrel, új korszakot akar
Tetszik neki a kultúrharc, Nyugat-Európában pedig szerinte megszűnt a demokrácia – derült ki a miniszterelnök tusványosi beszédéből.

Gyomorforgatóan hazug ahogyan erről beszél, miközben legyilkolta a Népszabadságot, felvásároltatta és igába hajtotta a megyei napilapokat, oligarcha-fojtásba tuszkolta a kritikus platformokat, az adófizetők pénzéből hizlalja a propagandamédiáját és a nyalonc közmédia mikrofonján kívül gyáva döbrögiként, nyikhaj sajtósok mögé bújva menekül a kérdések elől.

Az is hazugság szerinte, hogy a kormányfő „bennmaradáspártinak” mondja magát, miközben hivatalosan is meghirdette az EU  szétverését, párttársai pedig a közösség működésének blokkolásával zsarolják a sajátjaikat.

Ujhelyi úgy véli, a magyar történelemben a vezetők gyakran hoztak az egész nemzetre káros, hosszan ható döntést: rossz oldalra álltak, rossz szövetségeseket választottak, bűnös ideológiát követve és hirdetve.

Orbán is beállt ebbe a sorba. Tusványosi beszédéből világos a nárcisztikus szándék: bekerülni az európai történelemkönyvekbe. Benne lesz. A legsötétebb lapokon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Magyar Rendőr / Fortepan
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.