Belföld

Kifizette a 200 millió forintos óvadékot, lekerült a nyomkövető Gyárfás Tamás lábáról

Noha a bíróság korábban megduplázta a Gyárfás Tamásnak kiszabott 100 millió forintos óvadék összegét, az úszószövetség volt elnöke ezt a csillagászati összeget is kifizette, hogy leszedjék a lábáról a nyomkövetőt – nyilatkozta a sportvezető ügyvédje az RTL Klubnak. Bánáti János, aki egyben a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke elmondta, hogy a lakhelyelhagyási tilalom ezzel formálisan is megszűnt, Gyárfás így már nincs mozgásában korlátozva.

Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsított Gyárfás ügyében az elsőfokú bíróság 100 millió forintos óvadékot megállapító határozatával szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést. Majd a Fővárosi Törvényszék az óvadék összegét 200 millió forintban határozta meg, amely összeg a bíróság szerint már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is.

Gyárfás lapunknak korábban azt mondta, a megemelt összeget is kifizeti.

Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom

– mondta akkor Gyárfás, hozzátéve, nemrég adta el a NAP TV volt épületét a Mészáros Lőrinc-féle ECHO TV-nek, és abból fogja befizetni majd ezt az összeget.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik