Belföld

Vasárnapra a hőség elérheti a vörös kódot

Péntekre riasztást adtak ki a felhőszakadás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését és péntekre elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki a felhőszakadás miatt.

Mint írták, pénteken és szombaton szórványosan lehetnek zivatarok, csak éjszaka lehet átmenetileg kevesebb helyen csapadék. Zivatarokra északkeleten van a legkisebb esély. A lassú áthelyeződés miatt környezetükben főleg felhőszakadásra (lokálisan 20-40, a déli, délkeleti megyékben akár több mint 40-45 milliméter csapadékra) kell számítani, egy-egy helyen pedig 60-70 km/órás szél és jégeső is előfordulhat.

A napi középhőmérséklet pénteken az Alföld északi felén és a főváros térségében, szombaton pedig a délnyugati megyéket leszámítva már nagyobb területen meghaladhatja a 25°C-ot.

Vasárnap még nagyobb hőségre kell számítani. Az ország nagy részére érvényes figyelmeztetés, hat megyére másodfokú (narancssárga), mert ott a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Mint korábban megírtuk, a kormány veszélyes kánikula idején is úgynevezett vörös kód figyelmeztetést rendel el. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik