Belföld

260 milliót sikkasztott és hiába menekült külföldre

Spanyolországban fogták el a filmgyártó cég volt ügyvezetőjét.

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, amelynek több mint 260 millió forintos kárt okozott.

2012. június 1-jén a a cég autóját taggyűlési hozzájárulás nélkül felesége nevére íratta. 2012. július 1-jén elrendelték a társaság végelszámolását.

A férfi ennek dacára nem adta át a cég videó- és stúdiótechnikai eszközeit, azokat sajátjaként Hollandiába szállíttatta. Kárt okozott azzal is, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a holland állampolgár ellen idén májusban belföldi, júniusban európai elfogatóparancsot adtak ki.

Az alapján fogták el Spanyolországban. A spanyol hatóság július 26-án a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a férfit a magyar nyomozóknak.

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik