Belföld

Cozma–gyilkosság: betanított munkásként dolgozik Sztojka Iván

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 25. 15:39

Mint arról korábban beszámoltunk feltételesen szabadult a börtönből a Cozma-gyilkosság tizenhárom évre ítélt harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván. Mivel a végzést az ügyész, az elítélt és a védő is tudomásul vette, ezért az jogerőre emelkedett.

A Szombathelyi Törvényszék közleményéből kiderült, hogy Sztojka a börtönben huszonötször részesült jutalomban. Elsősorban a tanulmányai, illetve munkavégzése miatt kapott dicséreteket. De a magaviseletével sem volt semmi gond a rácsok mögött. A büntetés-végrehajtási intézet előterjesztése szerint Sztojka tisztelettudó volt és végrehajtotta az utasításokat. Amíg bent volt „konfliktus és agresszió kezelés”, „kommunikáció”, „életvezetés” kompetenciafejlesztő foglalkozást is elvégzett.

Sztojkát rendszeresen látogatták a börtönben a családtagjai, ebből pedig azt a következtetést vonták le, hogy rendezettek a családi kapcsolatai és a lakhatása is biztosított, ha feltételesen kiengedik. Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy Sztojka kint is dolgozni fog. A védője ugyanis a meghallgatáson becsatolt egy nyilatkozatot, amely szerint egy cég telephely vezetője vállalja, hogy teljes munkaidőben betanított segédmunkásként foglalkoztatja.

A bíróság úgy foglalt állást, hogy az elítélt társadalomba való reintegrációja megfelelő. Ugyanakkor a rendszeres figyelemmel kísérését is szükségesnek tartotta, ezért elrendelte a pártfogó felügyeletét. Amennyiben az elítélt a pártfogó felügyelet szabályait megszegi, a feltételes szabadság megszüntetésére kerülhet sor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LOS ANGELES, CA - JANUARY 15: Kayla Kohn, right, a 12 grade english teacher at The Accelerated Schools, a community of public charter schools in South Los Angeles joins fellow teachers as they picket outside the school on second day of the Los Angeles school teachers strike on January 15, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.