Belföld

Lopással vádolta meg a börtönőröket egy borsodi rab – így akart pénzhez jutni

börtönőr (börtönőr)
börtönőr (börtönőr)

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a hatóság félrevezetése más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 55 éves rab ellen, aki lopással vádolta meg a börtönőröket.

A vádlott más ügyben kiszabott büntetését töltötte büntetés-végrehajtási intézetben, és a fogva tartó intézet őrei ellen a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségen tett feljelentést azzal, hogy átszállítása során több ruházata és egyéb tárgyai eltűntek. A saját maga által készített lista szerint 171 ezer forint kára keletkezett. Az volt a terve, hogy kártérítést kér a nem létező holmikért.

A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást, azonban azt megszüntették, mivel megállapították, hogy a feljelentő elítélt a listában megnevezett ruházattal, felszerelési tárgyakkal valójában nem is rendelkezett, így sérelmére a büntetés-végrehajtási intézet állományába tartozó őrszemélyzetből senki sem követett el lopást.

A fogvatartott férfi azonban az általa hivatkozott tárgyak eltűnését azzal akarta bizonyítani a hatóságok előtt, hogy megpróbálta rávenni a zárkatársait arra, hogy igazolják az állításait.

Az ügyészség többek között a hatóság félrevezetésével és csalással vádolta meg a rabot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik