Belföld

Egy motoros és az utasa is meghalt, mert nem adták meg nekik az elsőbbséget

A rendőrök vádemelést javasolnak egy sárbogárdi férfi ellen, aki kocsival Lepsény belterületén egy motoros elé kanyarodott. Összeütköztek, melynek következtében a motorkerékpár utasa a helyszínen, míg vezetője a kórházban vesztette életét.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 26 éves sárbogárdi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi április 8-án délután fél ötkor Lepsényben, a Fő úton közlekedett Polgárdi irányába egy Opel típusú kocsival. Egy benzinkútnál meg akart fordulni, ezért balra kanyarodott, azonban manővere során nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező motorosnak.

A motor vezetője az ütközés elkerülése érdekében vészfékezett, azonban a balesetet így sem tudta elkerülni és az Opel jobb oldalának csapódott. A balesetben a motorkerékpár 44 éves női utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg a motort vezető 48 éves polgárdi férfi a kórházban vesztette életét.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik