Belföld

Tolvajok garázdálkodtak a hajósi futballpályán – nem fogják kitalálni, miket vittek el

Szotyola (szotyola)
Szotyola (szotyola)

A Kalocsai Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat két hajósi férfi ellen, mert az egyikük tavaly januárban és márciusában ékszereket lopott egy hajósi házból, valamint kirámolták a hajósi focipálya büféjét.

Az ügy egyik vádlottja, egy 23 éves hajósi férfi tavaly januárban bemászott egy német állampolgárságú nő hajósi házába, berúgta a bejárati ajtót és a házból ellopott arany ékszereket és egy aranyozott órát. Mintegy 2 hónappal később a vádlott visszatért a nőhöz, ekkor is a bezárt ajtót berúgva jutott be, és ezüst ékszereket lopott. A 23 éves tolvaj a két lopással több mint 3 millió forint kárt okozott a sértettnek, aki kérte a kár megtérítését.

A 23 éves vádlott tavaly február végén az ügy másik vádlottjával, egy 19 éves hajósi fiatalemberrel a hajósi futballpályán jártak, amikor észrevették, hogy a büfé ablaka nincs bezárva. A fiatalabb vádlott benyomta az ablakot, majd mindketten bemásztak. Egy dobozból összesen 34 darab, 2.800 forint értékű csokoládét vettek magukhoz, majd a lopott csokoládéval távoztak a helyszínről.

A fiatalabb vádlott még ugyanazon a napon este visszatért a büféhez és ekkor 10 csomag szotyolát és tökmagot lopott több mint 1.000 forint értékben. A 19 éves tolvaj elmesélte bűntársának az újabb lopást, amitől az idősebb bűntárs is vérszemet kapott. Egy nappal később ő is visszament a büféhez, és 4 csomag tökmagot zsákmányolt mintegy 470 forint értékben. A büfé kára se térült meg, ezért a sértett kérte a kár megtérítését.

A büntetett előéletű vádlottak közül az idősebb jelenleg szabadlábon van, míg bűntársa egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. Az idősebb vádlottat nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és üzletszerű lopás vétségével vádolja a járási ügyészség, míg bűntársának kizárólag üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kell felelnie. Ügyükben a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik