Belföld

Máris dobott egy kisvállalkozást a 2Rule

Az elmúlt napokban három magyar élvonalbeli focicsapat, a Puskás Akadémia, a Haladás és a Diósgyőr is bohózatba illő videóban mutatta be új mezét, amit a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 2Rule gyártott.

A Népszava szombaton arról írt, hogy bár a cég már három klubbal is leszerződött, a 70 százalékban Mészáros-tulajdonú Magyar Sportmárka Zrt.-nek nincs például saját központja.

A múlt év végén egyetlen alkalmazottal és mindössze 5 millió forint törzstőkével összehozott társaság bejelentett címe a szintén Mészáros érdekeltségébe tartozó herceghalmi Talentis Zrt. innovációs központ irodája, ahol viszont még a sportruházati cég nevét sem tüntették fel a bejárat melletti névtáblán a többi, a Talentis égisze alatt működő vállalkozás mellett, írja a lap.

A korábbi bejelentésekkel ellentétben Kecskeméten és Jászberényben senki nem tud róla, hogy a városukban valaki sportruházati termékeket gyártana, Gombán viszont egy helyi kisvállalkozással az első hétezer mez legyártása után éppen a napokban bontott szerződést a vállalat minőségi problémákra hivatkozva.

A sportmezek úgynevezett lélegző poliészterből készülnek, a Népszava szakmai forrásai szerint az alapanyag Szlovéniából vagy Távol-Keletről származik.

Kővári Ágnes, a cég vezetője és kisebbségi tulajdonosa elismerte, valójában a termékeknek mindössze ötöde készül Magyarországon, ráadásul az is külföldi alapanyagból. Az ügyfélkör pedig máris tovább nőtt: többek között a Vasas és a Vívószövetség is a 2Rule-t választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik