Belföld

Gyárfás: Kifizetem a 100 milliós óvadékot, nincs veszítenivalóm

Befizeti a 100 millió forintos óvadékot a Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás, ha a bíróság döntése jogerőre emelkedik. Ezt maga a sportvezető közölte velünk, amikor megkérdeztük tőle, hogy kifizeti-e ezt a hatalmas összeget, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson.

Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom

– magyarázta lapunknak az úszószövetség korábbi elnöke, aki kérésünkre azt is elmondta, hogy miből akarja letenni az óvadékot.

Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget.

Mint arról korábban beszámoltunk a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a Gyárfással szemben korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat az új büntetőeljárási törvény hatálybalépésére figyelemmel felülvizsgálta, és a kényszerintézkedést bűnügyi felügyeletként fenntartotta, illetve négy hónappal, november 11-ig meghosszabbította. Mindemellett elfogadta a Gyárfás védője által előterjesztett indítványt, és úgy ítélte meg, óvadék mellett enyhíthetők a bűnügyi felügyelet szabályai. A bíróság az óvadék összegét 100 millió forintban állapította meg azzal, hogy az óvadék összegének letétele esetén a gyanúsított egyedüli kötelezettsége, hogy havonta két alkalommal köteles jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon. Emellett nem kellene nyomkövetőt viselnie, és nem volna szüksége Gyárfásnak külön engedélyre Budapest területének elhagyásához.

A Fővárosi Főügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezett. A főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék megállapítása mellett sem indokolt.

A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás Tamás akkor azt mondta, semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik