Belföld

Ál-vízóraleolvasók fosztják ki az időseket Óbudán

Több jelentés is érkezett a Fővárosi Vízművekhez, hogy a III. kerületben magukat vízóra-leolvasónak kiadó csalók fosztottak ki főként idős embereket.

A Fővárosi Vízművek közlése szerint munkatársaik arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, ezt felmutatva igazolják, hogy valóban a társaság megbízásából dolgoznak.

Ha bizonytalanok, hogy valóban társaságunk alkalmazottja keresi-e fel Önöket, vagy felmerül a gyanú, hogy csalóval állnak szemben, semmi esetre se engedjék be a lakásba, hívják a Vízvonalat a 06 1 247 7777-es vagy a rendőrséget a 107-es telefonszámon!

— írták.

A Fővárosi Vízművek munkatársai előzetes ütemterv szerint, évente egy alkalommal olvassák le a lakás-mellékvízmérőket, ennek ütemezéséről a www.vizmuvek.hu oldalon adnak tájékoztatást. A fogyasztók az ivóvíz-szolgáltatási számla hátoldalán is meggyőződhetnek arról, hogy az adott lakásban milyen időszakban várható a leolvasás, melyről értesítést is elhelyeznek a társasházakban.

A társaság képviselői más esetben nem lépnek be a lakásokba, és az is kizárólag csak rendkívüli helyzetben – például vízhiány esetén – fordulhat elő, hogy becsöngetnek az ingatlanokba.

Kép: MTI/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik