Belföld

Álszerelő verte meg, rabolta ki az idős nőt

Szerelést színlelve jutott be a 82 éves ceglédi asszony házába.

A ceglédi férfi börtönbüntetéséből szabadulva egy villanyszereléssel foglalkozó cégnél helyezkedett el. 2017 őszén szerelőként járt az idős nő házában, így amikor elbocsátották, elhatározta, tőle szerez pénzt.

Novemberben munkásruhában tért vissza, azt állította, a csatornát és a vízórát ellenőrzi. Az asszony hitt neki, beengedte, mire a férfi nyomban rátámadt. Fellökte, rátérdelt, ököllel ütötte. Ragasztószalaggal összekötözte az asszony kezeit, lábait, száját beragasztotta.

Lehúzta a nő ujjairól az aranygyűrűket, majd a megvert, megkötözött sértettet – súlyos sérüléseivel – sorsára hagyta. Az asszonynak egy idő után sikerült kiszabadítania magát.

Telefonon kért segítséget a rokonaitól, akik értesítették a rendőröket. A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói tíz nap alatt azonosították és elfogták a vádlottat.

A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolja a férfit, aki előzetesben van.

Csalókra figyelmeztetik a nyugdíjasokat 
A rendőrség szerint áldíjbeszedők, álszerelők éltek vissza a szolgáltatók nevével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik