Belföld

Zebrán gázolta el a gyerekeket egy tatai férfi – egyikük maradandó sérüléseket szenvedett

zebra(3)(960x640).jpg (Array)
zebra(3)(960x640).jpg (Array)

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozása miatt emelt vádat azzal az elkövetővel szemben, aki tavaly február 1-én Tatán kiskorúakat ütött el a zebrán a kocsijával.

Az elkövető Tatán éjszakai sötétségben, közvilágítással rendelkező útszakaszon, nedves, csúszós aszfaltburkolatú úton, esőben történő közlekedése során nem megfelelő sebességgel közelítette meg a zebrát, és nem adott elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két gyereknek.

A vádlott gépjárműve bal elejével az egyik gyereknek úgy neki ütközött, hogy az előbb a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant. A kicsinek három hónap alatt gyógyuló arccsonttörése, valamint jobb térdének elülső keresztszalag szakadása keletkezett. A keresztszalag sérüléséből a térd kis fokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A jármű vezetője a személygépkocsi visszapillantó tükrével a másik sértettet is elsodorta, amely miatt neki nyolc napon belül gyógyuló csípőzúzódást okozott. A gázoló beismerte a bűncselekményt. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik