Belföld

Ököllel esett a rendőrnek, mert elő akarta állítani

Vádat emelt Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a 20 éves férfi ellen, aki még tavaly karácsonykor nekiesett egy rendőrnek Hejőpapiban.

A vádlottat december 24-én a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei bűncselekmény gyanúja miatt felkeresték a lakóhelyén, majd közölték vele, hogy a beviszik a helyi kapitányságra. A férfi a rendőrök felszólítása ellenére nem működött együtt, a testi kényszer és kényszerítő eszköz alkalmazásának lehetőségére történt többszöri figyelmeztetés ellenére azt a kijelentetést tette, hogy „engem nem visztek sehova”.

A férfi ellenszegülése miatt a rendőrök testi kényszert alkalmaztak, a vádlott kezeit lefogták, és az egyik rendőr a bilincset megkísérelte a jobb kezére rátenni. Ekkor a vádlott a fogásból kihúzta a kezét és azzal a kijelentéssel, hogy „biztos, hogy nem fogtok bevinni”, ököllel fejen ütötte az egyik járőrt.

A vádlott cselekménye következtében a megtámadott rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja. A vádiratában végrehajtandó szabadságvesztést kértek rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik