Belföld

Külföldön futtatott nőket erőszakkal a szegedi férfi

Előzetes letartóztatásba helyezték. 2015. decembere óta futtatott két nőt.

A férfi 2015. decembere óta előbb Belgiumban, majd Dániában és  Németországban bérelt apartmanokat egy szegedi prostituáltnak. Közben fenyegetéssel, fizikai erőszakkal egy másik nőt is rávett, hogy Szegeden, majd Németországban dolgozzon prostituáltként.

A felügyelete alatt álló sértetteknek keresetüket rendszeresen haza kellett küldeni a gyanúsítottnak, illetve hozzátartozójának, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől.

A férfi telefonon naponta beszámoltatta a nőket bevételeikről. Fenyegette őket folyamatosan és többször kiutazott hozzájuk, hogy a pénzt személyesen vegye el és felügyelje tevékenységüket.

Az eljárás erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés és kitartottság miatt indult. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, megfélemlítés, illetve  bűnismétlés veszélye miatt kérte előzetes letartóztatását.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását, figyelemmel ara is, hogy a gyanú tárgyát képező bűncselekményeket külföldi elítélés hatálya alatt követte el. A bíróság végzése nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik