Belföld

Még júliusban utcára tették volna az inárcsi gyilkost a kiskorú gyerekeivel az 59 milliós tartozásuk miatt

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a letartóztatását annak a 61 éves férfinak, aki szerdán halálra késelte az inárcsi családsegítőt.

Cs. Attila a feleségével inárcsi házukban közösen nevelték három gyermeküket, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékos. A gyanúsított és felesége többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, melynek során a házukat elárverezték.

A gyanúsítottnak és családjának 2018 júliusában ki kellett volna ürítenie az ingatlant. Mivel a gyanúsított nem tudott a gyermekek elhelyezéséről gondoskodni, segítséget kért a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségén.

A családsegítő megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel. A volt rendőr szerdán reggel 8 óra körül bement a családsegítői irodába, és megkérdezte az ügyintéző hölgyet, hogy sikerült-e szállást találnia a számukra. A családsegítő nemleges választ adott neki, egyúttal közölte, hogy értesítenie kell a gyámhatóságot, és ha a gyanúsítottat és a családját kilakoltatják, intézkednie kell, hogy a gyámhatóság helyezze el a gyerekeket.

A férfi ettől dühös lett, elővette a magával vitt kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és egy alkalommal nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Ezt követően a gyanúsított átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, egy ügyintézővel közölte, hogy megölte a sértettet, majd a helyszínen megvárta a rendőrök kiérkezését.

A letartóztatás általános oka, a szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll.

A többgyerekes férfi akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. Cs. Attila lakóhelyét adósságai miatt elárverezték, onnan ki kell költöznie, lakhatása nem megoldott. A fentiekre figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított közvetlen a cselekmény után kijelentette, hogy több személy, így a végrehajtó és a gyámügyesek megölésére is gondolt. Erre tekintettel tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az ülésen a gyanúsított nem tett vallomást, a bíróság megvizsgálta az ügyészi indítványt, ezek alapján elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. augusztus 13. napjáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik