Belföld

Még júliusban utcára tették volna az inárcsi gyilkost a kiskorú gyerekeivel az 59 milliós tartozásuk miatt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 13. 14:19

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a letartóztatását annak a 61 éves férfinak, aki szerdán halálra késelte az inárcsi családsegítőt.

Cs. Attila a feleségével inárcsi házukban közösen nevelték három gyermeküket, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékos. A gyanúsított és felesége többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, melynek során a házukat elárverezték.

A gyanúsítottnak és családjának 2018 júliusában ki kellett volna ürítenie az ingatlant. Mivel a gyanúsított nem tudott a gyermekek elhelyezéséről gondoskodni, segítséget kért a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségén.

A családsegítő megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel. A volt rendőr szerdán reggel 8 óra körül bement a családsegítői irodába, és megkérdezte az ügyintéző hölgyet, hogy sikerült-e szállást találnia a számukra. A családsegítő nemleges választ adott neki, egyúttal közölte, hogy értesítenie kell a gyámhatóságot, és ha a gyanúsítottat és a családját kilakoltatják, intézkednie kell, hogy a gyámhatóság helyezze el a gyerekeket.

A férfi ettől dühös lett, elővette a magával vitt kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és egy alkalommal nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Ezt követően a gyanúsított átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, egy ügyintézővel közölte, hogy megölte a sértettet, majd a helyszínen megvárta a rendőrök kiérkezését.

A letartóztatás általános oka, a szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll.

A többgyerekes férfi akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. Cs. Attila lakóhelyét adósságai miatt elárverezték, onnan ki kell költöznie, lakhatása nem megoldott. A fentiekre figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított közvetlen a cselekmény után kijelentette, hogy több személy, így a végrehajtó és a gyámügyesek megölésére is gondolt. Erre tekintettel tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az ülésen a gyanúsított nem tett vallomást, a bíróság megvizsgálta az ügyészi indítványt, ezek alapján elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. augusztus 13. napjáig.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.