Belföld

Külföldieket húzott le egy Budapesten tüsténkedő román álrendőr

Fővárosba látogató külföldieket húzott le az a férfi, aki mondvacsinált hatósági intézkedésekkel és veleszületett gátlástalansággal szedett saját zsebre sápot a turistáktól.

Az első bejelentést május 30-án este kaptuk egy olasz házaspártól. Arról számoltak be, hogy az V. kerületi Belgrád rakparton, a Szabadság híd közelében sétáltak, amikor egy magát rendőrnek kiadó férfi lépett hozzájuk. „Igazoltatta” őket, kábítószer és hamis pénz felkutatására hivatkozva átvizsgálta a pénztárcájukat, majd visszaadta. A házaspár később vette észre, hogy az állítólagos hatósági fellépés 30 ezer forintjukba került, ennyi hiányzott ugyanis a tárcájukból

– nyilatkozta a Zsaru magazinnak, Csordás Ákos őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. A román álrendőr pár nappal később újra akcióba lépett.

Egy dán állampolgár hasonló esetről tájékoztatott június 5-én. Őt délben a Jászai Mari téren károsította meg a csaló. Eggyel nőtt a tét, a skandináv turistát négy tízezressel rövidítette meg a magát rendőrnek kiadó férfi. Még ugyanaznap este két német nő vált kárvallottá: tőlük hasonló trükkel 440 eurót vitt el az álrendőr

A két asszony hamarabb vette észre az átverést, mint a dán és olasz sértettek, és a csaló után futottak. A Sörház utcánál utol is érték. Zsaruért kiáltottak, és kézzel-lábbal magyarázták a történteket. Egy honfitársunk sietett a segítségükre, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a bukaresti Marin N.-t. Az igazi rendőrök elfogták, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A férfi tagadta a bűncselekményt, azok elkövetésével egy másik román férfit terhelt be.

A román férfi ellen háromrendbeli csalás gyanúja miatt indult eljárás. Szabadlábon védekezik, állítólagos társát a rendőrök keresik.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik