Belföld

Elverte egy albérlő a tulajdonost, majd megfenyegette, hogy rágyújtja a házat, ha szólni mer – szólt

zárva (zárva, illusztráció, )
zárva (zárva, illusztráció, )

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat az ellen a 48 éves férfi ellen, aki 2017 augusztusában olyan súlyosan bántalmazta 68 éves szállásadóját, hogy az asszony nyolc napon túl gyógyuló töréses, bevérzéses fejsérüléseket szenvedett.

A férfi 2017 elejétől rendszeresen italozott, viselkedése agresszív lett, s volt, hogy megöléssel, a házának felgyújtásával fenyegette az asszonyt. 2017 augusztus közepén, a délelőtti órákban az albérlő egy barátját vitte a házhoz, majd italozni kezdtek. Az asszony ezt nem nézte jó szemmel, mire a két férfi távozott.

A férfi két óra múlva a bejárati ajtót berúgva tért haza, majd az ebédhez fogyasztott italtól még erősebbnek érezte magát, és  felelősségre vonta a nőt, amiért megszégyenítette a barátja előtt. Ezt követően pedig összetörte a konyhaasztalt és a székeket. Amikor az asszony szóvá tette a viselkedését, a karjánál fogva a konyhából az előszobába rángatta, a könyökével megütötte, majd tovább folytatta a rongálást.

2017. augusztus 31-én az asszony egy 10 000 forintos bankjegyet adott a férfinak, hogy váltsa fel, a férfi azonban ittasan, 2000 forinttal tért haza. A nő számon kérte a hiányzó pénzösszeget, mire a vádlott a pénzt visszavette, és a helyi kocsmába ment.

Az asszony a korábbi fenyegetések és bántalmazás miatt tartott a férfitól, ezért bejelentést tett, majd az őt felkereső rendőröket kérte meg, hogy beszéljenek vele. A rendőrök ezt követően megkeresték a férfit, és figyelmeztették a jogkövető magatartásra.

Az ittas férfi hazatérve számon kérte a sértetten, hogy a rendőri intézkedéssel szégyenbe hozta, és szidalmazta, majd bántalmazta az asszonyt. A nő kiabálására egy közelben lakó figyelt fel, aki értesítette a rendőrséget. A férfi azt követően is bántalmazta az idős sértettet, hogy az a földre került, csak a villámgyorsan kiérő rendőröknek köszönhető, hogy nem lett tragédia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik