Belföld

Felgyújtotta a szórakozóhelyet, majd helyet foglalt a szemközti söröző teraszán

A Nyíregyházi Törvényszék több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év fegyházra ítélte azt a férfit, aki felgyújtott egy nyíregyházi szórakozóhelyet,

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2013. május 5-ére virradó éjszaka egy nyíregyházi pubban szórakozott, ahol nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után elment a közeli benzinkúthoz. Ott benzint töltött egy flakonba, majd visszament a szórakozóhelyre, ahonnan távozásra szólították fel, mert érezték a flakonból áradó benzin szagát.

A vádlott ekkor kiment az épületből, és ott az ajtó fa borítására locsolta a benzint mindkét ajtószárnyon, majd meggyújtotta. Tudta, hogy a pultoson és az ott dolgozókon kívül több vendég tartózkodik bent, akik csak az általa meggyújtott ajtón át tudnak kijutni. Ennek ellenére a szórakozóhely melletti söröző teraszán foglalt helyet, és onnan nézte az általa okozott tüzet és következményeit.

A bent lévő dolgozók a tüzet észlelve azonnal értesítették a hatóságokat, az égő ajtószárnyakat a tűzoltóság tudta csak eloltani. A tűz korai felfedezése folytán a bent lévő személyek nem sérültek meg.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Az ítélethirdetés után az ügyész indítványozta a vádlott letartóztatását, ugyanakkor a törvényszék a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el, mivel a több éve folyamatban lévő büntetőeljárás során a vádlott minden tárgyaláson megjelent, nem akadályozta az eljárás lefolytatását. Az elrendelt bűnügyi felügyelet értelmében a vádlott Nyíregyháza területét nem hagyhatja el, és minden héten köteles a rendőrségen megjelenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik