Belföld

Kifosztotta, majd visszatért és kirabolta a 84 éves nőt

A 17 éves fiú napokkal később ment vissza. Elfogták.

Rablás és kifosztás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ózdi rendőrök egy 17 éves abaújszántói fiú ellen. A fiatalkorú július 2-án jutott be a 84 éves nő ózdi otthonába, ahol különféle háztartási tárgyakat vett magához.

Az asszony észlelte a történteket, tetten érte az elkövetőt, aki elmenekült a helyszínről, ahová július 6-án visszatért. Akkor már bántalmazta is az idős nőt, akinek a zsebéből készpénzt is eltulajdonított.

A rendőrök állampolgári segítséggel a helyszínen elfogták, előállították. Kihallgatása után őrizetbe vették a gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek letartóztatására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az idős emberek napszaktól függetlenül tartsák zárva lakásaik, házaik ajtóit, ablakait.

Szereltessenek megbízható biztonsági zárakat az ajtókra, ablakokra!

Egyedül élő idős személyek beszerezhetnek maguknak személyriasztót, lakásriasztót, a ház külső falára felszereltethetnek mozgásérzékelős lámpákat.

Jó, ha rendelkeznek, telefonnal melyen keresztül segítséget kérhetnek a rendőrség ingyenes 112-es segélyhívószámán, vagy a hozzátartozóikon keresztül.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik