Belföld

Lemondott az ácsi polgármester

Lemondott posztjáról Lakatos Béla, Ács polgármestere, írja az Index. A volt településvezető erről Facebookon számolt be, bár a posztot már csak „Lakatos Béla tanár”-ként írta alá.

Lakatos többek közt azt írta:

amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország. Ma Magyarországon a fortélyos félelem igazgat!

A választások után nem sokkal került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amin Lakatos vállalhatatlan hangnemben beszél másokkal, egyebek mellett halálos fenyegetés is elhangzik.

Lakatos 2015-ben kilépett a Fideszből, mert besokallt, amikor Orbán Viktor arról beszélt nagykövetek előtt, hogy „Magyarországnak az a történelmi adottsága, hogy együtt él néhány százezer romával”, „de mi nem támasztjuk senki felé azt az igényt, nyugati irányba különösen nem, hogy ők is éljenek együtt egy nagyszámú roma kisebbséggel”. Az idei országgyűlési választáson a Momentum színeiben indult.

Lakatos Béla: Soros tőlem ment föl Orbánhoz
Az egymilliárdos zsarolásról is beszél az ácsi polgármester, aki lemondott, aztán mégsem. Riport.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik