Belföld

Viccesnek tartották, hogy molesztálták a nőket

Az emberi méltóságot sértő szeméremsértésért kell felelniük.

Mint korábban megírtuk, a Parlamentnél tavaly nyáron több napig egy kamasz fiúkból álló csapat terrorizálta az egyedül sétáló nőket. Korábban a rendőrség lefoglalt egy mobiltelefont, amivel legalább húsz hasonló bűncselekményt vettek fel.

Most az ügyészség azt közölte, hogy a kamaszok tavaly nyáron két napon belül kilenc fiatal nővel viselkedtek szeméremsértő módon, miközben ezt egyikük mobiltelefonjával rögzítette.  A négy vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket fogdosnak.

Az erről készült felvételeket később egy videóba akarták összevágni, és közzétenni egy internetes oldalon.

A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda. Őket hirtelen mozdulattal szeméremsértően megérintette, nemi szervüket fogdosta, több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. Az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták.

A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak.

Mint korábban megírtuk, úgy buktak le, hogy egy rendőrnő civilben csaliként elment előttük, ők pedig követni kezdték.

Az ügyészség 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Az elsőrendű vádlottal szemben jóvátételi munka kiszabását, társai ellen pártfogó felügyelőt és azt indítványozta, hogy kötelező legyen elmenniük egy értékrend korrekciós programra. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik. 

Kiemelt kép: police.hu  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik