Belföld

Megúszta egy felfüggesztettel a kislányát fejbe lövő apa

A Miskolci Törvényszék az első tárgyaláson ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akivel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Az ítélet szerint a vádlott élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. Tavaly júniusában a vádlott szomszédja a családra bízta értéktárgyait. Amikor a vádlott élettársa elkezdte kipakolni a szatyrokból a tárgyakat, észrevette, hogy azok között nejlon zacskóba tekerve egy pisztoly van.

A fegyvert a férfi elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, majd véletlenül elsütötte. A lövedék a vádlott kislányát a fején találta el. A kicsi a kórházba szállítás során elhunyt.

A férfi beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és a 2018. július 1-től hatályos új törvény rendelkezései szerint azonnal ítéletet hozott. Az egyetlen gyermekét elvesztő apát másfél év fogházra ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta.

Súlyosító körülményként értékelte a törvényszék a vádlott súlyos gondatlanságát. A férfi jogi képviselője  az ítélethirdetés után az ATV-nek azt mondta, hogy erre az ítéletre számítottak.

Az ügyvédhez hasonlóan a vádlott és az ügyész is tudomásul vette az ítéletet.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik