Belföld
forgalom (forgalom, városi közlekedés, autók, járda, gyalogos, biciklis, )

Irgalmatlanul elvertek egy borsodi férfit, miután kiszállt az autóból, hogy megnézze, ki szaladt ki elé

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 03. 13:01

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2015 szeptemberében Sóstófalva község belterületén az éjszakai órákban megállásra késztették az autójával arra közlekedő férfit, akit bántalmaztak, majd értékeit elvették.

Az ítélet szerint a késő esti órákban a sértett autójával körülbelül 20 km/h sebességgel haladt, egy kereszteződés előtt tovább csökkentette sebességét, amikor a kereszteződésnél lévő oszlop mögül a fiatalkorú III. r. vádlott kiszaladt az úttestestre. Figyelemmel arra, hogy a sértett még kellő időben észrevette, fékezett, és 2-3 méterre előtte megállt az autójával. A III. r. vádlott az út közepén maradt, és nevetve hadonászott. A sértett kiszállt a járműből, hogy megnézze ki volt az úttestre kiszaladó személy, aki ekkora már visszaszaladt az oszlop mögé.

Ezzel egy időben az I. r. és II. r. vádlottak is a kereszteződéshez értek, és minden ok nélkül az árokba lökték a sértettet, majd ütni-verni kezdték. A férfi többek között koponyacsonttörést, és orrcsonttörést szenvedett, valamint fejsérülései miatt vérezni kezdett. A barátnője megpróbált segítségére sietni, azonban ezidáig ismeretlen elkövetők őt is megtámadták. A férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az őrizetlenül maradó gépjárműből a III. r. vádlott ellopta a holmijaikat, és elvette az okirataikat,

A bíróság a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A III. r. vádlott felelősségét kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt is megállapította. Az I. r. vádlottat 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A II. r. vádlottat 3 év, míg a III. r. vádlottat 4 év szabadságvesztésre ítélte. A szabadságvesztést mindkét vádlott esetében fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy az életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérleti szakban maradt, és a II. r. és a III. r. vádlott által tett részbeni beismerő vallomást. Ezzel szemben súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlottak a cselekményt durva módon, társtettesként követték el, melynek eredményeképpen a sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az I. r. vádlott esetében további súlyosító körülmény volt, hogy a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A III. r. vádlott terhére értékelte a fentieken kívül, hogy az ő magatartása indította el az eseménysorozatot.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2952552 10/07/2016 Ten giant portraits are posted on the windows of the Novaya Gazeta editorial office during a commemorative event marking the 10th anniversary of journalist Anna Politkovskaya death. Maksim Blinov/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.