Belföld

Fegyházba vágnák a besurranó szesztolvajt

Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy ebesi étterembe besurranva szeszes italt és egyéb vagyontárgyakat lopott.

A vádlott 2018. január közepén az éjjeli órákban a nyitva hagyott ajtón keresztül surrant be az Ebesen lévő étterembe, és ott magához vett öt üveg márkás szeszes italt. A tolvaj ezután az étterem pénztárgépéből kivett mintegy 26.000,-Ft készpénzt, majd két italos üveget összetört, és szeszes itallal leöntötte a pénztárgépet, ami meghibásodott. A férfi a piák mellett ellopta a cég ügyvezetőjének laptopját és egy mikrofonkészletet.

A férfi 273.000,-Ft lopási- és több mint 10.000,-Ft rongálási kárt okozott. A lopási kár nagy része megtérült, mivel a vádlott a laptopot és mikrofonkészletet útközben eldobta, majd azokat a hatóság visszaadta a sértetteknek.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a többszörös visszaeső, cselekményét részben beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik