Belföld

A működésképtelenség határán a Jobbik

A jogtalan ÁSZ-bírság anyagilag nagyon nehéz helyzetbe hozza a Jobbikot, a működésképtelenség határára sodorja, de eddigi történetünk során sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, amikor a hatalommal szemben küzdöttünk, de sosem adtuk fel, és most sem fogjuk feladni

– így reagált a Jobbik közleményben arra, hogy a párt nem kap több állami pénzt mindaddig, amíg a korábban tiltott támogatásként megszerzett pénzt (több mint 330 millió forintot) le nem vonják költségvetési támogatásából. A Magyar Államkincstár vasárnap közölte, hogy július 1-jétől csökkenteni kezdi azon pártok támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék korábbi vizsgálata jogszabályellenes finanszírozást állapított meg.

A Jobbik válaszul azt írta:

Az új alapszervezeteink tagsága már annak tudatában lépett be a Jobbikba, hogy a magyar nép szabadságának kivívása során és a Fidesz elleni küzdelemben egy ideig csak magukra számíthatnak anyagi értelemben. A Jobbik újabb megszorításokat fog majd bevezetni a párton belül annak érdekében, hogy kezelni tudja anyagilag ezt a nehéz helyzetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik