Belföld

Válaszolt Tarlósnak a Red Bull Air Race szervezője

Tarlós István nemrég nyilvánosan fakadt ki, hogy ebben a formában ő nem támogatja a jövőben a Red Bull Air Race megrendezését. Persze Tarlós tudhatta előre, hogy ez lesz, hiszen ezt így ebben a formában a főpolgármester is jóváhagyta.

A Világgazdaságnak a szervező cég vezetője azt mondta, hogy úgy készülnek, jövőre is lesz futam Budapesten.  A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt azt mondta, meglepetés volt számukra a zökkenőmentes lebonyolítás másnapján a főpolgármesteri nyilatkozat. Gyulay szerint a magyar kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény mellett, a Forma-1 mellett pedig 2026-ig.

Azt mondta, a jövő évi futamról az engedélyeztetési tárgyalásokat már novemberben megkezdik. Azt viszont nem tudja, hogy Tarlós meg tudja-e vétózni az eseményt.

A főszervező szerint jó reklám a verseny Budapestnek, mert tavaly 17 millióan látták a felvételeket. Ez egyébként annyira azért nem sok a befektetett pénzhez és energiához képest. Ekkora elérése sikeresebb Facebook-posztoknak is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik