Belföld

Óvodásoktól vettek tenyérlenyomatot a mátészalkai rendőrségen

Különleges élménnyel gazdagodhattak a mátészalkai óvodások. A helyi rendőrkapitányság „Figyelek rád” címmel bűn- és baleset-megelőzési célzatú rajzpályázatot hirdetett meg a helyi óvodások részére. Azokat a gyerkőcöket, akik a pályázaton kiemelkedően teljesítettek, a legkreatívabb közös alkotásuk jutalmaként a kapitányság vezetője vendégül látta.

A látogatás alkalmával a kicsik kipróbálhatták az egyenruhások által használt és védelmüket szolgáló eszközöket, valamint beülhettek egy rendőrségi gépkocsiba.  Az együtt töltött idő emlékeként mind a 19 óvodás magával vihette a tenyérlenyomatát, valamint a közlekedésben láthatóságukat elősegítő ajándékokkal és mesés kifestőkkel térhettek haza.

A rendőrség azt kéri a szülőktől, hogy sokkal nagyobb figyelmet szenteljenek a gyerekeikre a szünidő alatt. Nagyon fontos például, hogy a gyerekek tudják a szüleik nevét, telefonszámát és a lakcímüket. De legalább ennyire lényeges, hogy mindenki megtanítsa a gyerekét, hogy ne menjenek el idegenekkel, és tudják, hogyan kérhetnek segítséget baj esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik