Belföld

Az Ikea nálunk is bevezeti a visszaváltható bútort

A megunt, vagy használhatatlanná vált bútorokért ajándékkártyát adnak, és újraértékesítik.

Az Ikea hamarosan visszaveszi a nála vásárolt megunt, elromlott, netán használhatatlanná vált termékeket – tudta meg a Pénzcentrum a bútoráruház-lánc magyarországi képviseletétől. A Second Life for Furniture elnevezésű programban a vásárlók a használt bútorok visszahozatalakor egy később felhasználható ajándékkártyát kapnak, a visszavett bútort pedig kedvező áron újraértékesíti az áruház.

Mindez az Ikea hosszútávú fenntarthatósági céljait erősíti, aminek része, hogy a termékek élettartamát meghosszabbítsák. Csehországban és Szlovákiában már tesztelték a rendszert, nálunk valószínűleg jövőre vezetik be kísérleti jelleggel.

A kezdeményezés Ausztráliából indult, ahol az emberek fele dobott ki tavaly valamilyen bútort, mert azt sem tudták, hogyan fogjanak neki a javításának. Így egyszerűbbnek tűnt újat venni helyette. A cikkben felidézik azt is, hogy a használt bútornak hatalmas Magyarországon a piaca, a Jófogás apróhirdető portálon a teljes hirdetésállomány öt százalékát teszi ki. (Fotó: Europress – Peter Gercke/dpa-Zentralbild/ZB)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik