Belföld

Lopott, amit ért a magyar-szlovák kamukamionos banda

Szállítmányozó cégeket vettek strómanokon keresztül, de a rájuk bízott árut nem oda vitték, ahova kellett volna.

Lezárult a nyomozás egy tízfős, magyar-szlovák bűnszövetkezet tagjai ellen, akik szállítmányozással foglalkozó cégeket vásároltak fel, nemzetközi fuvarozást vállaltak, majd egyszerűen ellopták a szállítmányt.

Első lépésként strómanokon keresztül megszerezték a cégeket, amelyek nevében interneten keresztül vállalták el a megbízásokat. Az áruért az elkövetői csoporthoz tartozó, hamis okmánnyal rendelkező sofőrök mentek el, de egy esetben sem vitték el a célállomásra a szállítmányt.

Az árucikkek vonatkozásában nem válogattak, tévéket, mosogatógépeket, szárítógépeket, autógumit, műanyag granulátumot, mosóport, kozmetikai termékeket, kávét, édességet és gyerekjátékot is loptak. A lebukást elkerülendő, néhány elcsalt fuvar után hátrahagyták a teherautókat, a hamis okmányokat pedig megsemmisítették.

A bűnszervezet 2012 és 2015 között közel ötven szállítmányt tulajdonított el, amivel több mint egymilliárd forint kárt okoztak. A Nemzeti Nyomozó Iroda az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Gödöllői Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik