Belföld

Belehalt a bántalmazásba a 80 éves göncruszkai nő – videóval

Pénteken folytatódik a Miskolci Törvényszéken annak a három embernek a pere, akik tavaly szeptember 15-én Göncruszkán úgy megvertek egy  80 éves asszonyt hogy meghalt.

A vádirat szerint a három vádlott az esti órákban gyalog ment Göncruszkára, ahol az idős sértett házának ajtaját egy bicskával kinyitották. Ezt követően bementek a házba, és a konyhában és a szobában elkezdték keresni az értékeit. A zajra az idős asszony felébredt, és kérdőre vonta őket. Ezt követően az egyik vádlott ököllel addig ütötte a sértettet, amíg mozdulatlanná nem vált. A házból elvitték az aranyékszereket és egy televíziót.

A három vádlott nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt áll bíróság elé. Az ügyészség két vádlottal szemben indítványozta az előzetes letartóztatás fenntartását.

A bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság döntése szerint a vádlottak bűnösségének megállapítása esetén kiszabható súlyos büntetés miatt fennáll a két férfi szökésének veszélye, mely indokolttá teszi az előzetes letartóztatás további fenntartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik