Belföld

Megúszta két év felfüggesztettel a kupleráj tulajdonosa

A Kőszegi Járásbíróság ítéletet hirdetett a bordélyházat üzemeltető Sz. I. ellen indult ügyében. A bíróság a vádlott bűnösségét 1 rb. prostitúció elősegítésének bűntettében állapította meg.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az akkor 40 éves vádlott 2015 februárjától üzemeltette a tulajdonában lévő kőszegi vendéglátóipari egységet, amely 2015. februártól 2017. áprilisig –többek között – „night club”-ként is szolgált.

Ezen időszak alatt a vádlott alkalmazásában lévő nők feladata a táncolás, konzumhölgyként a vendégek szórakoztatása volt. Mindemellett néhányan saját elhatározás alapján, a vádlott által is tudottan anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást is nyújtottak. A szolgáltatásoknak a vádlott szabta meg az árát, és a bevételt is vádlott kapta kézhez.

Erről egy füzetben vezették a nyilvántartást, és a lányok napi elszámolás alapján fele részben kaptak a pénzből. A bordélyház szobáit a vádlott bérbe adta a szexuális szolgáltatások teljesítésére, és a lányok ott is laktak.

A vádlottat a bíróság 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik