Belföld
jósgömb (jósnő, jósgömb)

Jósnőnek adta ki magát egy nyírségi férfi, és pénzenergiával hülyítette az embereket

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 06. 27. 16:49

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a K. L. és társa ügyében hozott elsőfokú ítélet. Az I. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és 4 évre eltiltotta a közügyektől. II. rendű vádlottat 1 év 4 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve.

A szóbeli ítélethirdetésen elhangzott indokolás szerint az I. rendű férfi vádlott 2015-ben egy közösségi oldalon női névvel jelentkezett be, s hol jósnőként, hol mágusként tüntette fel magát. Így ismerkedett meg a sértettekkel, akiknek a bankkártyájuk adataiért cserébe pénzenergia küldését ígérte.

Miután a sértettek megadták a bankkártyájuk adatait, azokkal a vádlott a saját, illetve a felesége, II. rendű vádlott nevén lévő telefonkártyákat feltöltötte, majd ezeket a pénzösszegeket különböző, interneten elérhető szerencsejátékokra használta fel.

Az ott nyert pénzösszegeket a saját és a felesége bankszámlájára utaltatta. I. rendű vádlott ezzel a módszerrel 4 hónap alatt közel 4,5 millió forint kárt okozott 80 sértettnek. Más esetben azzal keresett meg egy sértettet, hogy mágusként lát egy nőt, aki el akarja venni tőle a férjét, ezért szolgáltatást ajánlott fel neki.

A sértett ezt elutasította, mire az I. rendű vádlott azzal fenyegette meg, hogy megátkozza őt és a gyerekeit, ha nem fizet. A fenyegetés hatására a sértett összesen 6,5 millió forintot utalt át az I. rendű vádlott bankszámlájára. Az I. rendű vádlott által okozott kárösszegek nem térültek meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.