Belföld

Majdnem agyonverte feleségét, majd hamis tanúzásra kérte

Vádat emeltek egy 33 éves kaposvári férfi ellen, aki életveszélyes sérülést okozott feleségének, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést. A vádlott házassága 2017 novemberére megromlott, felesége el is hagyta, de a férfi nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan újra akarta kezdni a kapcsolatot.

Az asszony 2017 karácsonyán elment a vádlotthoz megbeszélni közös dolgaikat, de a vádlott bedühödött, brutálisan bántalmazta. 

Előbb késével levágta derékig érő haját, egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a nő földre került, 4-5 alkalommal a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, megtaposta a testét.

A másfél órás bántalmazásnak az vetett véget, hogy a vádlott az elfogyasztott nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A nő kórházba ment. Kiderült, hogy – egyebek mellett – súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás híján halálát is okozhatta volna.

A vádlott előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a sértettel.

A vádlott egy jogosulatlanul bevitt SIM kártyával mobiltelefonról többször felhívta az asszonyt. Azt kérte, feljelentését vonja vissza, vallja azt, hogy más bántalmazta. Erre a sértett nem volt hajlandó, így a vádlottnak hamis tanúzásra felhívás miatt is felelnie kell.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik