Belföld

Országos orgazdahálózatra csaptak le – videó

Nemzetközi együttműködés keretében számolták fel az autók illegális értékesítésével foglalkozó csoportot.

Orgazdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoznak egy 48 éves budapesti, egy 42 éves alibánfai, egy 46 éves nagybörzsönyi, egy 59 éves és egy 45 éves kecskeméti, valamint egy 19 éves abaújszántói férfi ellen.

A férfiak 2017-ben három nagyértékű, eredetileg szlovák honosságú autó illegális értékesítésével hozhatóak összefüggésbe.

A gyanú szerint a Szlovákiában lízingelt járműveket, még a pénzügyi konstrukció futamideje alatt, hamis tulajdonjogot igazoló okiratokkal Magyarországon forgalomba helyezték, majd eladták magánszemélyeknek.

A magyar és a szlovák rendőrök az EUROPOL szakembereivel egy összehangolt akcióban június 20-án Budakeszin, Budapesten, Vácott és Kecskeméten több embert előállítottak. A házkutatások alkalmával adathordozókat, mobiltelefonokat, iratokat foglaltak le. A három illegálisan értékesített kocsit már korábban lefoglalták.

A további eljárástszakértők bevonásával folytatják. A szlovák rendőrök négy gyanúsított ellen nyomoznak az üggyel összefüggésben – közölte a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik