Belföld

A vita után hazament és lelőtte barátját

Emberölési kísérlet miatt vették őrizetbe a dunakömlődi férfit.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt egy dunakömlődi lakos ellen. A 40 éves férfi szombaton összeszólalkozott ismerősével.

Kölcsönösen bántalmazták egymást, majd a vita után egy lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A rendőrök a lőfegyvert – amelyre a férfinak nem volt engedélye – lefoglalták.

Közben a Tolna Megyei Főügyészség közölte, hogy az ittas férfi otthonából egy távcsővel felszerelt kispuskával lőtte mellkason a szomszédos épület tetején dolgozó 35 éves barátját, akit mentőhelikopter vitt egy budapesti kórházba, ahol jelenleg is ápolják.

A korábban ittas járművezetésért kétszer jogerősen elítélt, jelenleg munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató gyanúsított akár több mint 22 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik